Skip to Content

Syntkretsen - tips

Syntkretsen består av alla som någon gång deltagit i en workshop med Syntjuntan. Som medlem i Syntkretsen kan du skapa en profil på syntjuntan.se och logga in. Då kan du lämna tips på bra länkar till t ex andra workshops, kopplingsscheman, leverantörer, egna hemsidor, visa egna syntprojekt, länka till eller bädda in bilder, ljud och video från sidor som YouTube, Vimeo, SoundCloud, Flickr m fl. Du kan också kommentera andras tips och länkar eller lämna kommentarer till annat material på syntjuntan.se

LOG IN!

hack - kretsen med förstärkare

jag satte dit en liten förstärkare på baksidan. det är en LM386 med två kondensatorer (100nF och 220uF). förstärkaren gör att jag kan driva stora högtalare direkt från kretsen. effekten är strax under 1watt.

en nackdel dock är att kretsen nu drar mer ström och batteriet inte räcker lika länge.

Sy synt beskrivning

Grundläggande elektronik, sensorer, rörelser, ljud och ljus

Då jag för länge sen ville lära mig hur man gör rörliga objekt och skulpturer så hade jag jättesvårt att hitta kurser eller annan info som riktade sig till nybörjaren. Numera finns ju mycket på nätet, men är splittrat och inte alltid lättfångat.

Jag lärde mig trots allt både elektronik och hur man får fram rörelser, ljus och ljud och nu har jag startat kurser för att andra också ska kunna lära sig det på ett enkelt och roligt vis. Själv har jag alltid velat lära mig praktiskt och så är också mina kurser upplagda. Vi går också igenom var man får tag på grejer och vilka länkar och böcker man kan använda för att komma vidare.

Kurserna omfattar elektronik för upp till 12 V men inte digitalteknik eftersom kursen bara omfattar 24 timmar (4 helgdagar). - Det finns gränser för hur mycket man hinner tillgodogöra sig på den tiden - Efter kursen får du en sammanfattning i ord och bild av det som vi gått igenom som du kan använda vid framtida byggen.

Veloncell Marcel

Mitt enda (delvis) elektroniska instrument. http://bergmark.org/veloncell

Länksamling för elektronikpysslaren av Luc Kerléo

Luc Kerléo samlade ett antal användbara länkar i sin workshopbeskrivning till Mubil-projektets hemsida, vilka kanske kan vara till nytta för flera, http://bergmark.org/mubilsv.html och klicka till hans ws, eller direktlänk: http://bergmark.org/mubillkwssv.html

Lite länkar till mina byggen...

Hallå, 

 

jag har byggt lite oljudslådor, å här är lite länkar till dessa byggen på min webbplats, 

bilder plus lite kretsscheman..

http://www.olleoljud.se/main/instr_sv.htm

 

och här lite filmer på när jag skruvar på några av dem:

http://www.youtube.com/user/jaragak

 

Bilden föreställer mitt senaste bygge, Weird Sound Generator

 

mvh Olle Oljud.

arduino bare bone

 

man kan lätt bygga sin egen arduino.  och detta för typ halva priset.  det som kostar mest är usb-seriell omvandlaren (röda kretsen på bilden - €14).

här några beskrivningar:

http://itp.nyu.edu/physcomp/Tutorials/ArduinoBreadboard

http://www.synbio.org.uk/component/content/article/46-instrumentation-ne...

min breadboard arduino tar ström (5v) från usb.  vill man använda den utan dator behövs lite fler komponenter (strömregulator 7805 och några kondingar)

liten synt

kobakant.au sjyssta grejer!!!

micro_noise2

 

oljud i ett påskägg